Jagnięcina jest wyjątkowo lekkostrawna, charakteryzuje się wysokim poziomem tłuszczów nienasyconych.
wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 oraz oleju z łososia wspaniały wygląd, lśniąca sierść, zdrowa skóra
rokitnik, witamina C, prebiotyki MOS, FOS oraz inulina lepsza odporność komórkowa i bakteryjna
rumianek, goździki, szałwia ochrona antybakteryjna - dla zdrowych zębów
Energia Metaboliczna4200 kcal/kg
Kwasy Tłuszczowe Omega 3: 1,90%
Kwasy Tłuszczowe Omega 6: 3,20%
SKŁAD:
- mączka mięsna jagnięca (35%)
- świeże białko jagnięce (20%)
- żółty groszek
- tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami)
- ciecierzyca
- siemię lniane (5%)
- olej z łososia (3%)
- gryka
- suszone jabłka
- drożdże browarniane
- algi (0,5%, Ascophyllum nodosum)
- hydrolizat muszli skorupiaków (źródło glukozaminy, 290 mg/kg)
- jagody (250 mg/kg, źródło polifenoli 75 mg/kg i flawonoidów 35 mg/kg)
- wyciąg z chrząstki (źródło chondroityny, 180 mg/kg)
- mannooligosacharydy (170 mg/kg)
- zioła i owoce (rozmaryn, owoce cytrusowe, kurkuma, 160 mg/kg)
- fruktooligosacharydy (110 mg/kg)
- Jukka Schidigera (Yucca schidigera) (110 mg/kg)
- inulina (100 mg/kg)
- ostropest plamisty (80 mg/kg)
- rokitnik zwyczajny (80 mg/kg)
- rumianek (35 mg/kg)
- goździki (35 mg/kg)
- szałwia (30 mg/kg)
SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
- białko surowe 33%
- zawartość tłuszczu 23%
- wilgotność 10%
- popiół surowy 8,5%
- włókno surowe 1,5%
- wapń 1,6%
- fosfor 1,3%